Katona László üzente 13 éve

Valóban célszerű óvatosabban a fogalmazói lendülettel. Én eredetileg kertészetet tanultam, dolgoztam is 4 és fél évet benne, majd az aszódi fiúnevelő intézet bűnöző gyerekei között újabb 4 és fél évet. Mindkét helyen emberek százai között forgolódtam, és láttam lelki szempontból elveszett voltukat, és többek között - ezen a tényen keresztül hívott el Isten az igehirdetői, lelkipásztori munkára. Az általad ajánlott, általam is olvasott Bibliában az van írva: "Az oroszlán ordít, ki ne félne, az Úr szólt, ki ne prófétálna." (Ámós könyve) Hát az i s t e n i e l h í v á s az, amiért érdemes óvatosan fogalmazni az igehirdetői, lelkipásztori munkáról, ugyanis némely lelkésznek még van olyan a lelki múltjában. Az örökkévalóságnak vannak jeladásai az ember számára (Préd 3:11) és annak jelzései után vagy engedelmeskedsz, vagy elkárhozol. Ilyen jeladás pl: a missziói elhívatás-tudat kialakulása, vagy a világképi gondolkodás, vagy a kozmoszban lévő rend, a népek ősi eredet-legendái, stb. Én engedelmeskedtem, nem az egyháznak, nem a karrier vákuumomnak, nem a jövőképemnek, hanem az e l h í v ó m n a k, és Ő változatlanul megtartott a szolgálatában. A megtartatásom egyházi körülményeiről sokat írhatnék, de Isten memóriájában bízva nem teszem. Az emberek lelke érdekel és örök sorsuk. Hát ennyire vagyok én "egyházvédelmi "munkás.

Válasz

szentmartoni karoly üzente 13 éve

lehet hogy fiinomabban kellet volna fogalmaznam bocs. probállak megérteni.ok.

Válasz

szentmartoni karoly üzente 13 éve

ez amit te teszel egyház védelmi szolgálat ..... nem tehetsz mást ha pap vagy te is . de azt ajánlhatom hogy imátságos lélekkel TANULMÁNYOZD a Bibliát és csak a Bibliát.

Válasz

Katona László üzente 13 éve

Én mint egy hat állomásos körzet lelkésze minimum nyolcszor szószékre megyek még hetente. Igehirdetéseimre átlag másfél, két órát készülök, ezen kívül közlekedek a hat falum között, öregeket is felveszek kocsimba és viszem az imaházainkba, azután még betegeket is látogatok, be-be nézek az ifjúsági együttlétekre is, vezetőségi tanácskozásokon is ott vagyok, evangélizációkat, hitmélyítőket szervezek, a vendéget a feleségem eteti mos, takarít reájuk, ingyen. Néha még zene szeretetből kottákat másolok, vagy gyártok az énekkarunknak, zenekarunknak. Ha megtérőink vannak, azokkal heteken át külön bibliázunk, tanuljuk az Úr ismeretét, ha gyásza van valakinek azok felé szolgálok a vigasztaló szavakkal látogatással...Néha még előadok lelkész kollégáim előtt, amire hosszasan kell ám készülni....
Karcsi, ezeket csak azért írom le, hogy kissé részletesebben ismerd munkánkat. Végül is szerinted ebben a menetben (30 éve) heti hányadik munkaóránál járok? Végül pedig most lettem nyugdíjas a minimális nyugdíj összeggel. Pedig merészelem azt gondolni, hogy Magyarországnak "értéktermelő" munkása voltam. Az marad számomra is amit Szokratész mondott védelmére, amikor azzal vádolták, hogy Athén ifjúságát hamis eszmékre tanította: "Annak bizonyítására, hogy Athén ifjúságának igaz tanítója voltam, a leghitelesebb tanúmat idézem - a szegénységemet"!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Akiket én ismerek azok a nap huszonnégy órájában dolgoznak Isten országáért.
Nem csak egy óra az ő életük, az ige szolgálatában, de lehetne egy felületes szemlélőnek azt mondani, hogy lenyomnak heti kétszer, háromszor négy öt órás istentiszteleteket, esténként hat nyolc órás ima alkalmakat és annyi az egész munkájuk, de ezekre azért egész héten készülni kell, Imádkozni vezetésért, és még a hajnali órákban is készen kell lenni a szolgálatra.
Nem a lustaságukért ad Isten gyógyító erőt, csodatévő erőket, prófétálást az egyháznak.
Amiről te beszélsz az egy felületes hit nélküli bolond szűz magatartás.
Egy fogyasztói kényelmi perspektíva.
Hétköznap dolgozol, vasárnak elmész a gyülekezetbe, leülsz és elvárod, hogy megkapj mindent.
De a dolgok az egyházban úgy működnek, hogy az Ilyen emberek általában koloncok a gyülekezet nyakán.
Isten rájuk vonatkozó utasításaival szemben engedetlenek, és utána nem értik, hogy miért maradnak kinn a menyegzőből.
Akik még azt sem értik meg, hogy a pénz használata és birtoklása miért is fontos és a boldogság szolgálatához mennyire nélkülözhetetlen, azoknak még annyi sem lesz, hogy olajat vegyenek a lámpásaikba.
Amikor venni kell menni, és nincs miből akkor már világossá lesz, hogy ki mehet be az Isten országába, de amikor még lehet kérni akkor jobb kérni, mint az Isten igéjének a pénzre vonatkozó részét tisztátalanságként kezelni.

Válasz

szentmartoni karoly üzente 13 éve

a penz szükséges rossz és sajnos néha igenis boldogit mert az egézségedet megveheted és az ennivalódat, ......stb.....stb a pénz nem csak lux ma.

Válasz

szentmartoni karoly üzente 13 éve

nincs igazad ,az egyházi vezetők se különbek mind bárki más csak , nekiek a szolgálatuk az ige hirdetés kellene legyen 6 napon keresztül , de teszik 1 nap 1 orát 2-öt te hány nap dolgozol 1 nap a 10 parancsolat 6 nap munkát ir elö minden kereszténynek .

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Egyébbként amilyen a hozzá állásod az egyházi vezetől felé olyan a viszonyod Isten felé.
Ha azt hiszed, hogy az egyházi vezetők lopnak akkor gondolom, " a te néped vezetőiért imádkozz" ige is távol áll tőled.
És ha "Azt nem szereted akit látsz akkor hogyan szerethetnéd az Istent akit nem látsz?"

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nem rossz hanem jó eszköz!!!
Otthon hogyan használod a kést?
Gyilkolászod a gyerekeidet ha enni kérnek, vagy megszeged vele a kenyeret?
A pénzt is a te szíved indulata határozza meg.
Ha enni kérnek a gyerekek akkor elzavarod őket egy ostobasággal, hogy azért nem tartasz otthon pénzt mert az a gonosznak az eszköze, vagy Isten parancsát hajtod végre vele és vagyont gyűjtesz a gyermekeidnek, hogy el tudjanak indulni az életben, és enni adsz nekik, táplálod, ruházod őket?
Ne legyél te se ilyen álszent.
Mert ha nem kell Isten áldása aki neked ezt jó szívvel adná akkor ő ugyan azt fogja érezni amit te, ha a gyereked a karácsonyi ajándékra néhány lekicsinylő szót mondana és úgy csinálna a használatakor, mintha te kényszerítetted volna!

Válasz

szentmartoni karoly üzente 13 éve

a pénz 1 eszköz , egy szükséges rossz,ami lehet csapda és áldás is, töllünk függ, hogy mire használyuk.de mindég szem elött kell tartanunk, hogy nem egyedül élünk ezenn a földönn és vannak akik igen is rászorulnak az én és te .......segitségünkre DE figyelem a személyes segitség nyujtás a leg biztosabb, abbol nem lopnak el az egyházi hőnn szeretett vezetők!!!!!!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bizony Krisztina ez is bele tartozik.
A pénz szerelme a Mammon iránti tisztelet nem illik egy keresztényhez.
Éppen ezért írtam arról, hogy egy keresztény úgy is boldoggá tud tenni a pénz, ha szegényeken segít vele.

Válasz

ács krisztina üzente 13 éve

1 timotheus 6 fejezet 7-12 vers

Válasz

kovacs károly üzente 13 éve

Mai világunkban,ahol az emberek nagy része gyüjtöget és mértéktelen....:a pénz eröszak,az eröszak magas fejlettségü speciális alkotóformája.A próféciák sorra beteljesednek,jelenünk az egoizmus kora.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Petra.

A pénz nem rossz!!!
Abból veszel élelmet, ruhát, abból fizeted a számláidat.
Isten nagy kegyelme ha van és átok ha nincs.
Amíg vannak keresztények akik úgy gondolják, hogy a pénz rossz és Isten azt akarja, hogy szegények legyünk addig jogosan nézik le világi emberek a kereszténységet.
Szegény Isten kinek kel?
Senkinek aki normális.
Isten ad pénzt, és azt is szeretné, ha mindezt meg is osztanánk az emberekkel.
Hogyan tudnál segíteni valakinek, ha neked nincsen miből adni?
Sehogy.
A pénz jó!!!
Ha Jó keresztény vagy akkor jóra használod.
Ha zsugori balga szűz vagy akkor még olajvásárlásra is sajnálod és kimaradsz a menyegzőből, és Jézus is azt mondja, hogy nem ismer.
Gondolom nem ezt akarod?

Válasz

PETRA Lászlóné Marika üzente 13 éve

A pénz szükséges rossz.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Levi.

Amiről te beszélsz az a mammon a Szíria istene.
A pénz jó Isten szerint.
A gazdagság is jó Isten szerint.
Te miért mondod az ördög eszközének, ha Isten is használja és megáldja vele azokat akiket szeret?
Istent nem szereted-é vagy csak abban nem hiszel amit mondott?

Válasz

Fogarasi Levente üzente 13 éve

Jézus tüze lobbantsa lángra a szívünket!

2010. október 21. Évközi huszonkilencedik hét – csütörtök

P. Steven Reilly, LC



Lk 12,49-53

Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: „Azért jöttem, hogy tüzet gyújtsak a földön. Mi mást akarnék, mint hogy lángra lobbanjon! Keresztséggel kell megkereszteltetnem. Mennyire várom, hogy ez beteljesedjék! Azt gondoljátok, azért jöttem, hogy békét hozzak a földre? Mondom nektek, nem azt, hanem szakadást. Ezentúl, ha öten lesznek egy házban, megoszlanak egymás között: három kettő ellen, és kettő három ellen. Szembekerül apa a fiával és fiú az apjával, anya a lányával és lány az anyjával, anyós a menyével és meny az anyósával."



Bevezető ima: Atyám, a Te jelenlétedbe helyezem magam. Hiszek benned és teljes szívemből szeretlek téged. Kérlek, hogy fogadd el ezt az imát, amelyet ma főként a családomért ajánlok fel.



Kérés: Uram, segíts, hogy mindenkinek közvetítsem szeretetedet!



1. A szikra, amely lobogó tüzet gyújt. Jézus szenvedélyes és mérhetetlen szeretete fejeződik ki a mai evangéliumi részletben. Azt szeretné, ha az apostolok szívében is lángra lobbanna ez az isteni szikra. Jézus megkeresztelkedett az igazi keresztséggel, vállalta a Golgota fájdalmát, azért, hogy a mi keresztségünk ne pusztán csak ceremónia legyen. Azt akarta, hogy a mi keresztségünk az isteni élet szent szikrája legyen, amelyet óvva és táplálva az igazi keresztény megszentelődés tüzévé tehetünk. Tápláljuk tehát a lángot és ne engedjük, hogy a külső nyomás vagy a saját középszerűségünk kioltsa azt!



2. Béke minden áron? Jézus egy félreértést tisztáz. Néhányan kétségkívül azt várták Jézustól, hogy elhozza a messiási békét, hogy az oroszlán és a bárány együtt legeljenek. (ld. Izajás 11,6-9). Nem. Ennek a békének az ideje a történelem végezetével fog eljönni, amikor eljön Isten országa a maga teljességében. Addig viszont a kereszténység állandóan szembe fogja magát találni a világi hatalommal. Azt akarjuk, hogy jó emberekként tartsanak számon bennünket, mégis a meggyőződéseink legtöbbször szembe állítanak a környezetünkkel. Legyen a láng, amely a szívünkbe gyulladt, elég erős ahhoz, hogy elfogadjuk az ilyen pillanatokat és ne engedjünk az olcsó békének, amely csak a világgal békítene ki bennünket!



3. Feladjuk birtokainkat? Milyen emberek legyenek a katolikusok? Válasszák a védekező taktikát? Ha jó katolikusok akarnak lenni, ne! Azok, akik szeretik a vitát, a veszekedést, nagyon könnyen megosztott környezetben találhatják magukat, de Jézus nem erről beszél. Azt az embert, aki Jézushoz hasonló akar lenni, az udvariasság, a szelídség és a szeretet apró részleteire való odafigyelés jellemzi. Az ilyen ember az egységet és nem a széthúzást keresi. Amikor pedig megoszlást kelt, akkor azért teszi, mert ezt kell tennie. Tudja, hogy mikor jut el addig a pontig, amikor már nem hajolhat meg anélkül, hogy ketté ne törne – ahol már a hajlékonyság hűtlenséggé válna. Vannak tehát olyan szomorú pillanatok, amikor a Krisztushoz való hűség frontális ütközést jelent, akár az olyan fontos kapcsolatokban, amelyekről Jézus beszél. Amikor felmerül a kérdés, hogy kihez legyünk hűségesek, nincs bizonytalanság: Jézus Krisztus az első!



Beszélgetés Krisztussal: Uram, Te vagy az életem középpontja. Köszönöm neked a családomat és imádkozom azért, hogy soha ne legyek akadály a hitük fejlődésében. Add meg nekem a bölcsességet, hogy tudjam, mikor kell beszélnem és mikor kell hallgatnom! Segíts, hogy soha ne tagadjam meg az evangéliumot és soha ne tartsam távol az evangéliumtól azokat, akikhez azért küldtél, hogy szolgáljak nekik!



Elhatározás: Azért fogok küzdeni, hogy jó keresztény példát mutassak a családomban és meghívok valakit, aki eddig tartózkodott attól, hogy visszatérjen.

Erdő Péter bíboros atya 2010. októberi imaszándéka:

Imádkozzunk, hogy Magyarok Nagyasszonya közbenjárására népünk megerősödjön az összetartásban, szeretetben és élni akarásban.



--
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Papság évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mailcímen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Válasz

Fogarasi Levente üzente 13 éve

Az csak egy fizető eszköz. Én adakozok. 'Ne gyűjtsél földi kincseket.' A sok nem boldogít. Az ördögnek az eszköze.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Gyula.

Akkor vagy nem olvastad el, vagy nem érted.
Igen a pénz eszköz.
De!
Ha nincs pénzed elvesztheted a családodat, a hitedet, mert a "halogatott reménység beteggé tesz."
A barátaidat, az egészségedet......STB.
A pénz mindennel összefügg.
Isten áldásának egyik mércéje a bankszámlád, a másik pedig az a feljegyzés amit a mennyben vezetnek az adakozásainkról.
Csak annyira szereted Jézust amennyire igét olvasol, adakozol, imádkozol.
Mekkora részt foglal el egy napból az imádkozás?
Az a nap legbensőségesebb pontja?
Minden embernek akik szegényen térnek meg Istenhez, problémát jelent az adakozás, hiszen neki magának is kevés javai vannak.
Ilyenkor jön az a nem igei magatartás, hogy a pénz nem fontos, pedig pont őneki lenne a legfontosabb az, hogy ezen a területen is bőséges forrás fakadjon az életében.
Isten viszonyulása az emberek felé az adás.
Adott egy bolygót, ellátta élelemmel, vízzel, kényelmes dolgokkal, és utána belehelyezte az embert.
Még az életünket is ő adta.
De az nem elég az életben maradáshoz.
Még az ő egyszülött fiát is oda adta értünk, hogy örök életünk legyen.
Ha Isten természete az adás akkor a normális emberi magatartás is ez.
A zsugori keresztények a gyülekezetek koloncaivá szoktak válni.
A balga szüzek is kívül voltak Isten áldásán.
Mind észben, mind olajban hiányt szenvedtek. Le is maradtak a menyegzőről.
Az ő természetük a mások gazdagságának a felélése.
De van olyan időszak amikor feléli az ember a prosperitást és nem tud adni.
Annyi van amennyi a napkeltéig kitart.
És ezt már nem lehet megosztani senkivel.
Ezzel együtt nem most van a vőlegényre való várakozás utolsó pillanata, hanem az útfélen valók hívogatása.
Most még készülhetünk.
Most még az az idő van amikor az, akinek két ruhája van az adja oda annak az egyiket akinek nincs.
Most még az az idő van amikor feljegyzéseket készítenek rólunk a mennyben, hogy jókedvvel adott a "Józsi" hatszázezer forintot vasárnap.
A Jókedvű adakozót pedig szereti az Úr.
Akit pedig szeret az Úr annak álmában is ad eleget, Salamon szerint.
A pénzünkkel úgy bánni ahogy Isten akarja bizony azt is boldoggá teszi aki ad és azt is aki kapja és a könyörülő Istent is akitől az adakozó ember még többet fog kapni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Szóval akkor Norbert nem ad!

Válasz

Kovács Gyula üzente 13 éve

Csaba!

A család boldogít... A hit is boldogít... Ha munkád van az is boldogít...
A pénz ESZKÖZ, melyről gondoskodik az ÚR, ha jól sáfárkodsz a "kicsin", akkor kapsz nagyot is.
Nem CÉL. Értelmezési problémáid vannak. Persze hogy jó ha van pénzed, de ne az legyen amiért az ÚR kegyelmét keresed. Ő majd gondoskodik arról hogy jusson pénz is, amennyi kell.
Imádkozz hogy segítsen meg az ÚR, és jutni fog a földi javakból neked is. Én 30 éve ezt teszem, és bízom benne hogy előbb-utóbb rajtam is segíteni fog. Addig sóher vagyok, de nem szolgálom a "MAMMONT", inkább az ÚR kegyelmére bízom magam.

Válasz

Illés Norbert üzente 13 éve

Csaba.

Ha megfogadtad ezt az igét is akkor miért a "srácokat" kérdezed? Miért nem te adsz neki? Na ki van elszállva?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Lajos.

És erre a megvallásra mit mondjon Jézus?
"Legyen a te hited szerint"?

Rajta srácok ki tud Lajos számára valamit felajánlani?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Levi.

nem vagy egy kicsit elszállva?
Ha Isten jónak mondja akkor te miért mondod "szükséges rossz"nak?

Válasz

dobrai lajos üzente 13 éve

én olyan csóró vagyok hogy még igen ritkán jut kenyéré

Válasz

Fogarasi Levente üzente 13 éve

A pénz nem boldogít. Szükséges rossz.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Meg is fogadtam ezt az igét is.

Válasz

Varga Zoltánné Marika üzente 13 éve

A Jó szívű adakozót szereti az Isten. És igaz is tapasztalatból érzem és ajánlom mindenkinek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ez abszolút így van! Ámen!! Lilla

Válasz