Baté Dóra üzente 14 éve

Kérlek irj a batedora@citromail.hu KÜLDÖK EGY REFORMÁTUS LELKÉSZ LEVELÉT

Válasz

Garamszegi marika üzente 14 éve

A kis Adorján álma. Akinek neve be van irva az élet könyvébe

Rendkívüli álma volt a kis Adorjánnak. Látta a menny gyönyörű kapuit és falait. A kapukon kívül állt a föld összegyűjtött népe. Otilde; maga is ott volt a nagy seregben. Ott volt édesapja, édesanyja és ott volt két testvére, Edit és Ernő. A menny kapujához közel, kezében egy nagy könyvvel angyal állt és szólította azok nevét, akik bemehetnek. Akinek a neve elhangzott, az otthagyta a tömeget és belépett a gyönyörű városba. Egyszer csak hallja, hogy édesanyja nevét kiáltják. Oda rohant Otilde is, megragadta anyja kezét, s kérte: - Ó, mama, hadd menjek veled én is! - Nem, édes fiam, te nem mehetsz be a mama nevén-, mondta édesanyja. Neked várnod kell, s majd megtudod, hogy neved benn van-e a könyvben. Néhány perc múlva apja nevét hallotta. Őt is kérte, hogy vigye be magával.
Apja azonban fejét rázva felelte: - Nem, nagyon sajnálom fiam, de itt csak az mehet be, akinek a neve be van írva az Élet Könyvébe. Várnod kell, s majd kiderül, hogy ott van-e a te neved is. Adorján tehát várt. Nemsokára testvérének, Editnek a neve hangzott. Edit otthagyta két testvérét, s a nagy sokaságból belépett a dicső mennyei városba. Milyen elhagyatottnak érezte most már magát a kis Adorján. Szemében nagy könnycseppek jelentek meg. Azon töprengett, vajon az angyal kezében levő nagy Könyvben ott van-e az Otilde neve is? Egyszer csak kiáltja az angyal: - Barát Adorján! - Itt vagyok! Olyan hangon kiáltott, hogy felébredt rá. Nem csak Otilde ébredt fel, hanem a földszinten alvó édesanyja is fölébredt. Felkiáltott hozzá: - Mi van veled édes Adorjánom? -Jelentkeztem, mert a nevemet kiáltották- felelt vissza a fiú. A mennybe csak az léphet be, akinek a neve be van írva az Élet Könyvébe. Ott van-e a neved?! (Jelenések 21:27)

Válasz

Garamszegi marika üzente 14 éve

Kedves Ilona küldök neked szeretettel egy könyvet ahol olvashatsz arról hogyan írják fel az angyalok azt amikor egy ember újjászületik, és hogyan töröltetnek el a bűneik, és hogyan írják be az ÉLET könyvébe az újjászületés idejét. Olvasd el, és ne félj az Élet könyvétől, inkább két kézzel kapjál utána mert a szeretet Istene megbékélt velünk, és eltörölte minden bününk. Igazhogy minden fel van irva amit cselekedtünk, de Jézus meghalt minden bününkért, helyettünk, igy nekünk örülnünk kell nem félni, mert ha megtér valaki, az örökké fog élni, és nem szemrehányások között hanem megbocsájtás által. Isten szeret. Olvasd el a könyvet ha gondolod, és leld benne örömöd.
http://azutgyermekei.hu/files/Mary%20K.%20Baxter.pdf Itt találod meg a könyvet, de másoknak is szeretettel ajánlom

Válasz

Baté Dóra üzente 14 éve

Kedves Gita.Isten nem személyválogató,a szívek vizsgálója,mindaz mit leír nem csak szavak,hisz az megöl,hanem szellem ami megelevenít,nem csak magadnak hanem másoknak is felüdülést nyújtani nagyon kedves Istennek.Hajrá csak így tovább.Letegeztelek,hisz ha a mi mindenható Istenünket tegezhetjük,akkor testvér a testvért ugyan úgy.Áldott örök életet.Dóra

Válasz

Bán Gita üzente 14 éve

Kedves Dóra!
Nem tudom, remélhetem-e? hogy én az Úr Jézus Krisztus tanítványa vagyok.
Nagyon szeretnék az lenni!!!!!
Keresem a földi tanítókat, akiktől nagyon sokat kívánok tanulni...
Igen nagy tudású tanítót találtam meg az onlinebibliaora.hu szerkesztőjében, és az Ő feleségében.-és még sok más emberben.
Fogok írni az Ön engedelmével..
Testvéri szeretettel, Gita

Válasz

Baté Dóra üzente 14 éve

Nincs úgy megírva a jövőnk amire sokan gondolnak,Isten a helyre állítás Istene,nem azt várja,hogy beletörődjünk ,hanem,hogy hittel megnyerjük a csatát.Pál levelei erről tesznek tanúbizonyságot.Ne aggódj a holnapért,minden napnak megvan a maga baja.De az tény,hogy aki jövendőt mond átkot vesz magára mert Isten előtt átkozott,mint a tűzön járó,jós,halott idéző,stb.....Tehát ne tegyünk olyat ami árt nekünk.Ne a félelem miatt hanem szeretetből Isten iránt.

Válasz

Baté Dóra üzente 14 éve

Kedves Gita,ki ön,nagy a tudása de hiszem,hogy erős hit párosul mellé,ami hegyeket mozdít.Áldott örök életet és jó tanulmányozást.Szeretném önt megismerni,mint testvéremet az ÚRBAN.Shalom

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Gita!
Köszönöm; és már tanulmányoztam is belőle!
Icu

Válasz

NAGY MARCAIKA üzente 14 éve

Kedves Gita!
köszönöm a válaszodat!

Válasz

Bán Gita üzente 14 éve

Bocsánat! lemaradt az online.tehát! onlinebibliaora.hu

Válasz

Bán Gita üzente 14 éve

Még egyszer kiemelek pár mondatot. bibliaora.hu !!!!!!!!!!!!!!!

"Akik megtérésükkel vállalják alázatos és lenézett voltukat e folytonosan dicsőségre vágyó világban, azok saját akaratukból és mégis Isten eleve elrendeléséből lettek Isten kiválasztottjai és egyben elhívottjai. Ők valamennyien Krisztus Testének a Gyülekezetnek a tagjai."

Válasz

Bán Gita üzente 14 éve

A következő helyről idéztem:bibliaora.hu 44 tanítás olvasható jelenleg.
"Mindenható és bölcs Istenünk eleve elrendelésével kiválasztott még valamikor a világ teremtése előtt (Ef 1, 4) egy olyan emberi kört, emberi csoportot magának – kegyelemből –, amelyről úgy határozott, hogy mindazok a személyek, akik önként, saját felelős döntésükkel hajlandók e csoportba tartozni, azok egy olyan mennyei elhívás részesei lesznek, amelynek következménye az újjászületés lehetősége, az egymással, az Úr Jézus Krisztussal és az Ővele (Atyával) való eggyé válás, tehát az Isten országában, a Szentlélek örömében való örök élet. Akik megtérésükkel vállalják alázatos és lenézett voltukat e folytonosan dicsőségre vágyó világban, azok saját akaratukból és mégis Isten eleve elrendeléséből lettek Isten kiválasztottjai és egyben elhívottjai. Ők valamennyien Krisztus Testének a Gyülekezetnek a tagjai. Ezért írtuk jóval előbb, hogy az elhívottak és a választottak fogalom egyes esetekben, mint most az újjászületett keresztyének esetében, egy és ugyanazt fejezi ki.

Szeretett Testvérünk! A fentiekből láthatod, hogy Isten végül is soha senkit nem zárt ki és nem is zár ki eleve elrendeléssel az üdvösségből! A kapu mindenki előtt nyitva áll…

Olvassuk el ezek után Péter első levelének bevezető mondatait!

„Péter, Jézus Krisztusnak apostola, a Pontusban, Galátziában… elszéledt jövevényeknek, A kik ki vannak választva az Atya Isten eleve rendelése szerint, a Lélek megszentelésében, engedelmességre és Jézus Krisztus vérével való meghintésre: kegyelem és békesség adassék néktek bőségesen. Áldott az Isten és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja, a ki az ő nagy irgalmassága szerint újonnan szűlt minket élő reménységre Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása által, Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre… A kiket Isten hatalma őriz hit által az idvességre… A melyben örvendeztek, noha most kissé, ha meg kell lenni, szomorkodtok különféle kísértések között, Hogy a ti kipróbált hitetek, a mi sokkal becsesebb a veszendő, de tűz által kipróbált aranynál, dícséretre, tisztességre és dicsőségre méltónak találtassék a Jézus Krisztus megjelenésekor; A kit, noha nem láttatok, szerettek; a kiben, noha most nem látjátok, de hisztek benne, kibeszélhetetlen és dicsőült örömmel örvendeztek: Elérvén hitetek czélját, a lélek idvességét.” (1 Pét 1, 1-9)"

Válasz

NAGY MARCAIKA üzente 14 éve

Elnézést mit jelent az, hogy minden megvan irva?????
tehát bár mit csinálunk fölösleges??mert előre meg van irva a sorsunk????

Válasz

Bogáthy Magdi üzente 14 éve

Sajnos ebbe a könyve minden ember oldala megvan.Én a sajátomra nem vagyok kíváncsi,de a szeretteimére igen,és ez azért lenne jó hogy segíthessek nekik,hátha javíthatnék sorsukon.Hála a JÓ ISTENÜNKNEK ez nem fordulhat elő.Ne avatkozzunk bele Isten szabájaiba.Isten álldjon meg mindenkit!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Aranka!
Sajnálom,de én nem vagyok kíváncsi a jövőmre! Nem akarom látni!!
Már előre meg van írva! Aminek jönnie kell azt elfogadom!!!!!!!! Minden eljön a maga idejében! Nem kapálózok ellenne; de nem is megyek elébe!!!
Áldjon az ÚR!
Icu

Válasz

Hajdú SÁNDORNÉ üzente 14 éve

Kedves Ilonka! Pedig Ágotának Igaza van ha elgondolkodunk az életvitelünkön. Ige, e valós és igaz tényekkel állunk szembe abba a bizonyos elérkezett órába. Áldjon meg a Teremtő Aranka

Válasz

selmeci erzsebet üzente 14 éve

ez a vers csodálatos,köszönet az ironak

Válasz

Baráth Erika üzente 14 éve

Csak helyeselni tudom Marika hozzá szólását:hogy igenis azt komolyan kell venni ,hogy van pokol.Mert halylamos az ember csak a "szépre és a jóra emlékezni" ,de el kell fogadni minnt Pld:áldás -átok,menny-pokol,kénköves
tüzes tó-életkönyve,mind -mind létező valóságok.Elragadtatáskor is csak az számit,hogy szerepelsz-e az élet könyvébe

Válasz

Garamszegi marika üzente 14 éve

Drága testvérem, engedd meg hogy elmondjam neked, hogy igen nagy bajban van az aki nem akarja az élet könyvét látni. Ugyanis abban van felírva azoknak a neve akik Jézust Életük Úrának elfogadják, nemcsak hisznek benne hanem engedik is hogy írányítsa életüket.Jézus azért halt meg , hogy a mi nevünk beírathassék az élet könyvébe, és amikor odakerülünk Isten elé, csak az maradhat ott aki be van oda írva. Aki nincs oda beírva az a kénköves tűzes tóba dobatik. A JELENÉSEK könyve3/5-nél igy írja az Isten igéje. Aki győz az fehér ruhába öltözik, és nem törlöm ki annak nevét az ÉLET KÖNYVÉBŐL, és vallást teszek annak nevéről az én ATYÁM előtt, és az Ő angyalai előtt. A következő ige JELENÉSEK 21/27-nél található a másik ige amely arról ír ,hogy az ÚJ JERUZSÁLEMBEN AZ új földön csak azok fognak élni Istennel együtt, akik beírattak az élet könyvébe, amely a bárányé. Inkább azt kellene komolyan venni hogy van pokol, és aki nincs beírva a nagy könyvbe, az a pokolba jut. Lehet ezen gondolkodni ,de minél előbb kell cslekedni mert kevés az idő. Jézus hamar visszajön de Ő is csak azokat viszi el az elragadtatáskor akik bevannak írva az élet könyvébe. Az úr Jézus áldása legyen rajtatok.És testvéreim kérlek ne azokra haragudjatok akik megmerik nektek mondani a igazságot, hanem inkább azon gondolkodjatok, el, hogy ti ezeket mért nem tudjátok . És ha van rá lehetőség akkor ezekre a kérésekre kutassátok a válaszokat. Ámen Imádkozom mindazokért akik ennek a fontosságát nem értik, hogy nyíljanak meg a szívek és Újjuljanak meg Isten dícsőségére.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ágota!
Hát én e könyvvel nem szeretnék találkozni!
Maga a vers szép!
Köszönöm:Icu

Válasz