Hó Oroszlán üzente 12 éve

Csaba általi video alá írtam a kommentet:D De semmi gond :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Hát ha joga van Csabának a válaszok törléséhez, (márpedig nincs) akkor természetesen megteheti. Felhívom kedves figyelmed drága Hóoroszlán, hogy személyes tapasztalataim alapján csak a videókhoz fűzött hozzászólásokat tudjuk törölni. És persze magát a videót is. Így kérlek ne vádold Őt azzal hogy esetleg törli a véleményedet, hacsak nem egy Csaba általi videóhoz írtad a kommented.

Romy :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Önnek egy olvasatlan üzenete van a priviben!

Romy :)

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Szerintem tökéletes ötlet:) Köszönöm:)

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Azt hiszem hogyha a jövőben támadja valaki itt a buddhizmust olyan helyre írom a védőbeszédet amit nem Csaba tette fel mert az ő részén mindent töröl ami nem tetszik neki. Ha valaki a buddhizmussal kapcsolatban ilyen durva dolgokat állít akkor nem ismeri a buddhista etikát és előítélettel közelít. Éppen ezért kérek mindenkit hogy miközben megtartja saját hitét és erősödik saját vallásában ne húzza le a többi vallást és azok hívőit vagy gyakorlóit. Béke:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Sziaaaaaa hóoroszlán!

Bizony fogok is kérdezni, mégpedig sokat. De nem ebben a fórumban.
Nyitunk egy másikat ahol jöhet mindenféle "vallás" sokszínűsége.

Mit szólsz?

Szeretettel: Romy

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

A másik válasz arra hogy miéert ennyire sok a keresztény vallású, mert a kereszténység volt térítés terén a legtürelmetlenebb a világban. Vallási türelem nem létezik a kereszténységben sem vallási tolerancia, mégis léteznek olyan keresztény hívők akik felismerték a tolerancia béketeremtő minőségét és elkezdtek finoman evangelizálni a durva evangelizáció helyett:) Tisztelet nekik:)

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Drága Romy! Ne hidd azt kérlek hogy bármivel megbántasz, bátran mond nyugodtan a véleményed mindig:) Ezt másoknak is üzenem. Nyugodtan lehet kérdezni bármit tőlem nem fogok megbántódni, nem szokásom:) Az hogy Jézus létezett e vagy sem az számomra nem fontos dolog, számotokra akik ebben hisztek és ezen vallást követitek amit kereszténységnek neveznek megcimkézve nagyon fontos! Nekem egyetlen dolog fontos hogy mindenki a szíve által választott utat kövesse és közben fogadja el hogy mások is a saját szívük által jónak tartott utat viszik:) A Biblia egy ősrégi bölcs tekercsgyűjtemény mely sok sok tanítást foglal magában mely sok különböző vallási nézetből származik. Hiszen minden vallásból megtalálhatók benne bölcsességek. Számomra egy vallási könyv akárcsak a Védák vagy a Korán vagy a többi vallás irata. Hogy miért terjedt el ennyire a keresztény vallás szerintem azért mert az emberek leginkább személyiségközpontúak és jobban megtudtak nyílni Isten személyiség aspektusa előtt mint a személytelen előtt ami szintén egy aspektusa. Voltaképpen minden vallás megegyezik abban hogy van valami legfelsőbb ősvalóság, és ezt megcimkézik, ki Istennek hívja ki Tengrinek ki másnak, lényegtelen. A lényeg az hogy az ősvalóság egy elmén túli minőség amit emberi elme nehezen foghat fel, ha úgy tetszik transzcendens. Éppen ezért arról beszélni vagy vitatkozni hogy létezett e egy vallási alak teljesen felesleges. Például Sziddhartha Gautama Buddha sem biztos hogy létezett. Egyetlen buddhista sem állíthatja igazán magabiztosan hogy létezett. Csak azt tudjuk vannak hatékony módszerek az önismeretre és a forráshoz való visszatalálásra minden vallásban! Ez az igazán fontos hogy ezekkel a módszerekkel eredmény jöjjön nem pedig az hogy léteztek e a módszer vallásalapítói:) Számomra ugyanolyan öröm keresztényekkel beszélgetni mint buddhista kollégáimmal.:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Hóoroszlán!

Igazán nem szeretnélek megbántani, de had kérdezzek Tőled valamit. Ha Jézus nem létezett, akkor mond el nekem, hogy a világon miért van több vallás és templom és gyülekezet mint a Budhizmus? adok egy linket és nézd meg jól hogy hogy áll a világ ezen a téren.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Vall%C3%A1s

Szeretettel: Romy

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Tényekről nem beszélhetünk kedves István. Főként Jézussal kapcsolatban nem. De semelyik más vallási alakkal kapcsolatban sem. :) Tény nincs csak hit, ha tény lenne mindenki számára (értsd nem vallásos kutatók számára is akiket tényleg csak a tények érdekelnek) egyértelmű lenne hogy létezett. De ilyenről nincs szó, de nem is kell hogy szó legyen, mert nem az a fontos hogy létezett e hanem az hogy mindenki megtalálja azt ami számára kedvező út:)

Válasz

Veres István üzente 12 éve

Csakhogy a felsoroltak közül egyedül az Úr Jézus Krisztus halt meg az emberek bűneiért. És ez nem dogma hanem történelmi tény. Viszont nemcsak meghalt hanem fel is támadott. Aki elfogadja az Ő áldozatát annak örök élete van. Az apostolok az életük árán is tanúskodtak az Úr feltámadásáról és ez is tény. Az örök élet viszont hit kérdése.
Én hiszem, hogy az Úr Jézus igazat mondott: senki sem mehet az Atyához csak Őáltala.
Mindenkinek magánügye akar-e ezen az úton járni. De más út nincs Istenhez.

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Hindu vallást követő testvéreimnél akiknél voltam felszabadult éneklés közben miközben a Hare Krishnát énekelték számukra nem létezett más csak a szeretet azaz Krishna. Ők is kérdezték hogy miért nem Krsihnához imádkozom. De nekik is csak ezt tudtam felelni: Jézus krisztus, Krisna, Buddha, Allah mind a szeretet nevei de a név nem tudja visszaadni azt amiről szól az amit elnevezünk, s ha valaki a névhez kezd el ragaszkodni a lényeg helyett akkor nem ér célba:)

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Magyarán Istenhez tényleg csak egy út vezet a SZERETET!:) Hogy a hívők számára ennek a neve Jézus Krisztus az egy dolog, számomra egyszerűen szeretet és feltétel nélküli mert az az igazi. Akármennyi Bibliai igét beidézhettek a szeretetnél nincs fontosabb akárhogyan is nevezzük azt. Tisztelem a hiteteket és a nézeteiteket, de a szeretet számomra dogmáktól mentesen csak az ami: SZERETET!:)

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Én ezzel értek egyet:) "Szeretteim, szeressük egymást: mert a szeretet az Istentől van; és mindaz, a ki szeret, az Istentől született, és ismeri az Istent."
Minden más kizárólagosság csak elmekreálmány szemszögemből. Isten a szeretet! Éppen ezért aki szeretetre képes az Istentől van. A többi hogy csak Jézus meg csak ez meg csak az már az elme fabrikációja:) A szeretet Isten:) Tengernyi béke!:)

Válasz

Veres István üzente 12 éve

I.János 4:7.
Szeretteim, szeressük egymást: mert a szeretet az Istentől van; és mindaz, a ki szeret, az Istentől született, és ismeri az Istent.
8.
A ki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet.

Isten maga a szeretet!

János 15:12.
Ez az én parancsolatom, hogy szeressétek egymást, a miképen én szerettelek titeket.
13.
Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért.

Az Úr Jézus maga a szeretet.
Istenhez a mi mennyei Atyánkhoz nincs más út csak Ő. Egy hegyre valóban fel lehet menni általában minden oldaláról, de Isten nem egy hegy hanem Szellem és Őhozzá csak egy út vezet JÉZUS KRISZTUS.

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Érdekes emberek vagytok ti hívők. Érdekes sokszínű egyéniségek. Maradjatok ilyenek! Csak a szeretetre összpontosítsatok bármit is tesztek és az együttérzésre. Annyit írnék egy buddhista már elelve boldog nincs szüksége keresni a boldogságot, boldog mert van és boldog mert látja hogy minden olyan mint az álom. Sehol semmi korlát csak a határtalan lehetőségek tere. Tiszta szívemből áldást kívánok minden hívő útjára. Egy hegyen haladunk felfelé egy olyan hegyen aminek mindegyik oldala más valamelyik lankás kereszténység valamelyik meredek buddhizmus valamelyik szögletes iszlám van amelyik göröngyös hindu...stb De ott fent a hagy tetején ugyanaz a kilátás vár bennünket:) Fel fogunk érni most csak azért látják a hívők hogy csak az ő útjuk visz fel mert az ő oldalukat látják csak amin ők haladnak felfelé. Ügyeljetek arra hogy senki ne tántorítson el benneteket a felfele tartó úttól és soha ne engedjétek hogy utatokról letereljenek benneteket! Mindig bízzatok meg a saját belső tisztaságotokban mely húz benneteket haza Istenhez:) Tengernyi béke:)

Válasz

Vincze Kata üzente 12 éve

Kedves Hó Oroszlán!

Jn 3,1-21
Volt a farizeusok között egy Nikodémus nevű ember, a zsidók egyik vezető embere.
Ő egy éjjel elment Jézushoz, és így szólt hozzá: "Mester, tudjuk, hogy Istentől jöttél tanítóul, mert senki sem képes megtenni azokat a jeleket, amelyeket te teszel, hacsak nincs vele az Isten."
Jézus így válaszolt: "Bizony, bizony, mondom néked: ha valaki nem születik újonnan, nem láthatja meg az Isten országát."
Nikodémus ezt kérdezte tőle: "Hogyan születhetik az ember, amikor vén? Bemehet anyja méhébe és megszülethetik ismét?"
Jézus így felelt: "Bizony, bizony, mondom néked, ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.
Ami testtől született, test az, és ami Lélektől született, lélek az.
Ne csodálkozz, hogy ezt mondtam neked: Újonnan kell születnetek.
A szél arra fúj, amerre akar; hallod a zúgását, de nem tudod, honnan jön, és hova megy: így van mindenki, aki a Lélektől született."
Nikodémus megkérdezte tőle: "Hogyan történhet meg mindez?"
Jézus így válaszolt: "Te Izráel tanítója vagy, és ezt nem tudod?
Bizony, bizony, mondom néked: amit tudunk, azt szóljuk, és amit láttunk, arról teszünk bizonyságot, de nem fogadjátok el a mi bizonyságtételünket.
Ha a földi dolgokról szóltam nektek, és nem hisztek, akkor hogyan fogtok hinni, ha majd a mennyeiekről szólok nektek?
Mert nem ment fel a mennybe senki, csak az, aki a mennyből szállt le, az Emberfia.
És ahogyan Mózes felemelte a kígyót a pusztában, úgy kell az Emberfiának is felemeltetnie,
hogy aki hisz, annak örök élete legyen őbenne.
Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa.
Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.
Az ítélet pedig azt jelenti, hogy a világosság eljött a világba, de az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert a cselekedeteik gonoszak.
Mert aki rosszat cselekszik, gyűlöli a világosságot, és nem megy a világosságra, hogy le ne lepleződjenek a cselekedetei.
Aki pedig az igazságot cselekszi, a világosságra megy, hogy kitűnjék cselekedeteiről, hogy Isten szerint cselekedte azokat."



Jn 14,6
Jézus így válaszolt: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.

A szeretet fontos, de az Igazság Jézus Krisztusban jelentetett ki.
Az Ő általa bemutatott és hirdetett szeretetet és az Ő nevében a Teremtő Isten dicsőségét kell hirdetni, mert nem cselekedetek által üdvözülünk, hanem a Jézus Krisztusba vetett hit által.
Az elsődleges bűn Istentől való elfordulás, és saját, hamis, bálvány istenhez való odafordulás, ami generálja az összes bűnt.
Jézus Krisztus áldozati és engesztelő halálába és feltámadásába vetett hit az, amiben hinnünk kell az Ige szerint, és Őt követni, hisz az szereti Őt az Ige szerint, aki engedelmeskedik az Ő parancsának.
Felhatalmazott, hogy az Ő nevében kérjünk, és az Ő győztes nevében cselekejünk az Atya Dicsőségére. És vele győztes életet élhetünk, a végén pedig nyitott ajtó (maga Jézus) vár a Mennyben.
Aki nem ezt teszi, bármit is tesz és bármilyen jószándékkal itt a Földön, mintha semmit nem tett volna - az Örök ÉLet szempontjából semmit nem ér.
Mert magának vagy a sátánnak szerzi látszólagos jó cselekedeteivel a dicsőséget, nem a Teremtőnek.
Jézus azt is mondja, hogy az ember nem jó, csakis az Isten, és híjjával vagyunk az Úr dicsőségének, tökéletességének, mert gyarlóak vagyunk ebben a testben, a több évtizedes hamis tanításokkal telt értelmünkkel, és nyomások alatt szenvedő lelkünkkel. Ez behatárol minket. Csak a Szent Szellem segítségével tudunk gyengeségeinken felemelkedni.
Az Ő bölcsessége és értelme, szentsége a miénket messze felül haladja.
Amit elkövettünk, neki hátat fordítva és a saját elgondolásunkhoz gyarló és hamis tanítókat keresve, az bűn volt.
Ő kész megbocsátani, csak le kell tennünk elé az Életünket, bevallani, hogy bűnösök vagyunk, okoskodóak, s át kell adni Jézusnak mindenünket, aki meghalt értünk, hogy jogos büntetésünket ne kelljen elszenvednünk a Pokolban. Teérted is meghalt Jézus, fogadd el a kegyelmét, mert Új Teremtménnyé szeretne tenni, Ő akar lenni a Te Urad és megváltód, mert jobban ismer Téged, mint Te magadat, Ő tervvel tett le ide téged, amit még ma nem ismersz, de ha megnyitod magadat neki, kész megmutatni és vezetni Téged.
Nincs más út a Mennybe. A Biblia szavait vagy elhiszi valaki, vagy nem.
Ha nem Igaz, akkor Jézus vagy a Történelem legnagyobb csalója volt, vagy egyszerűen Őrült, mint aki záptojásnak képzeli magát, pedig nem az.
De az Úr szántszándékkal nem hagyta meg nekünk azt a butaságot, hogy "CSAK NAGY TANÍTÓ" volt.
Úgy gondolom, hogy beszéde és élete alaőján sem bűnöző, sem őrült nem lehetett. Hisz még a pogány világ is elismeri, hogy hatalmas lélek, csodálatos személy volt.
Akkor - bármennyire is rendkívüli - az lehetett, aminek állította: Isten Fia, aki a Mennyből szállt alá, hogy kibékítsen minket az Atyával, és rendbe hozza Ádám vétkét.
Kívánom, hogy a te szíved már legyen elkészített jó termőföld, ahová ezek a leírt magok belehullva jó gyümölcsöket, egyben Örök Életet teremnek számodra. Bátorítalak, hogy térj meg (vagyis fordulj vissza az Isten valódi követésére - a Biblia az Úr szerelmes üzenete nekünk, egy bölcs életvezetési tankönyv a gyermekeinek, melyben Élet Van!!!!- használd egészséggel.)
Isten áldjon! Remélem, ez a kegyelmi lehetőséget nem hagyod ki, mert ma jött el a Te Üdvösséged Napja - és még találkozunk a Mennyben!
Szeretettel:
Kata

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Hóoroszlán!

Valójában a kettő egy és ugyanaz: (1Kor 13:13 [HKBr])
Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet.

Ezt maga Jézus mondta: (Jn 13:34 [HKBr])
Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.

(Lk 6:27 [HKBr])
De néktek mondom, kik engem hallgattok: Szeressétek ellenségeiteket, jól tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek,

Romy :)

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Bár úgyis kifejezhetném hogy ahogyan nektek és a Ti hitetek szerint Jézus az Út Jézus az igazság és Jézus az élet, ugyanúgy nekem az én hitem szerint meg a szeretet az út a szeretet az igazság és a szeretet az élet.:)

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Oda küldöm és oda kapod a szivárvány növényeket amiben a Te hited van kedves Romy:) ;) A szeretet az út a szeretet az igazság a szeretet az élet:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Jézus öltözőjébe kérem a virágot, kedves Hóoroszlán!

Szeretettel üdvözöllek:

Romy :)

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Én is úgy hiszem erre van szükségük az embereknek az ilyen szövegek olvasgatására nem a fenyegetésekre:)

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Szép:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

81. A Jézus Krisztusban való élet szellemének törvénye bennem megszabadított engem a bűn és a halál törvényétől. (Róm. 8,2)
82. Ugyanaz a Szellem, aki Engem feltámasztott a halálból, most benned él, és ez a Szellem megeleveníti a te halandó testedet. (Róm. 8,11)
83. A te tested az Én tagom. (1 Kor. 6,15)
84. A te tested az Én Szellemem temploma, dicsőíts Engem a te testedben. (1 Kor. 6,19. 20)
85. Ha megbecsülöd az Én testemet, amely érted megtöretett, és megítéled magadat; nem ítéltetsz meg, nem leszel gyenge, és idő előtt sem alszol el. (1 Kor. 11,29-31)
86. Gyógyítások ajándékait helyeztem el az Én testemben. (1 Kor. 12,9)
87. Az Én életem nyilvánuljon meg a te testedben. (2 Kor. 4,10-11)
88. Megszabadítottalak és megszabadítalak a halálból, és ha reménykedsz Bennem, ezután is meg foglak szabadítani. (2 Kor. 1,10)
89. Az Én Nevemet adtam neked, és mindeneket a lábaid alá vetettem. (Ef. 1,21. 22)
90. Azt akarom, hogy jól legyen dolgod, és hosszú életű légy a földön. (Ef. 6,3)
91. Megszabadítottalak a sötétség hatalmából. (Kol. 1,13)
92. Megszabadítalak minden gonosz cselekedetettől. (2 Tim. 4,18)
93. Megízleltem a halált érted. Megsemmisítettem az ördögöt, akinek hatalma volt a halálon. Megszabadítottalak a haláltól való félelemtől és rabságtól. (Zsid. 2,9. 14. 15)
94. Megmosom a testedet tiszta vízzel. (Zsid. 10,22. Ef. 5,26)
95. A lecsüggesztett kezeket és az ellankadt térdeket egyenesítsd föl. És lábaiddal egyenesen járj. Ne hagyd, hogy ami sánta, elhajoljon, hanem hagyd, hogy meggyógyítsam azt. (Zsid. 12,12. 13)
96. A gyülekezet vénei imádkozzanak feletted, megkenvén téged olajjal, és Én felsegítelek. (Jak. 5,14. 15) 97. Imádkozzatok egymásért, és Én meggyógyítalak titeket. (Jak. 5,16)
98. Az Én sebeimmel gyógyultál meg. (1 Pét. 2,24)
99. Az Én isteni erőm mindennel megajándékozott téged, ami az életre és istenfélelemre való, az Én megismerésem által. (2 Pét. 1,3)
100. Aki szomjúhozik, jöjjön el, és vegye az élet vizét ingyen. (Jel. 22,17)
101. Szeretettem, mindenek felett azért *imádkozom, hogy …. jó egészségben légy. [kívánom – KJV.](3 Ján.2)

Legyen meg a Te akaratod Uram! Amen

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

ÚJSZÖVETSÉG (101 dolog folytatása)
51. Akarom, tisztulj meg. (Mát. 8,3)
52. Betegségeidet viseltem. (Mát. 8,17)
53. Fájdalmaidat hordoztam. (Mát. 8,17)
54. A betegnek van szüksége orvosra. (Én vagyok az Úr, a te orvosod). (Mát. 9,12. 2 Móz. 15,26)
55. Megszánom a betegeket, és meggyógyítom őket. (Mát. 14,14)
56. Meggyógyítok minden betegséget és minden erőtlenséget. (Mát. 4,23)
57. Legyen néked a te hited szerint. (Mát. 9,29)
58. Adok neked erőt és hatalmat minden tisztátalan szellem felett, hogy kiűzzed azokat, és hogy gyógyíts minden betegséget és minden erőtlenséget. (Mát. 10,1. Luk. 9,1)
59. Meggyógyítom mindnyájukat. (Mát. 12,15. Zsid. 13,8)
60. Akik illetnek Engem, mindnyájan meggyógyulnak. (Mát. 14,36)
61. A gyógyulás a fiak kenyere. (Mát. 15,26)
62. Mindent jól cselekszem. A süketeket hallókká teszem, a némákat beszélőkké. (Márk 7,37)
63. Ha hiheted azt, minden lehetséges annak, aki hisz. (Márk 9,23. 11,23-24)
64. Ha kezeket vetnek rád, meggyógyulsz. (Márk. 16,18)
65. Az én kenetem meggyógyítja a megtört szívűeket, megszabadítja a foglyokat, megnyitja a vakok szemeit, és szabadon bocsátja a lesúlytottakat. (Luk. 4,18. És. 10,27. 61,1.)
66. Akinek gyógyulásra van szükségük, azokat meggyógyítom. (Luk. 9,11)
67. Nem azért jöttem, hogy elveszítsem az embereket, hanem hogy megmentsem. (Luk. 9,56)
68. Ímé, adok neked hatalmat, hogy kígyókon és skorpiókon tapodjál, és az ellenségnek minden erején, és semmi nem árthat neked. (Luk. 10,19)
69. A betegség sátáni megkötözöttség, és fel kell oldatnod e kötélből a mai napon. (Luk. 13,16. 2 Kor. 6,2)
70. Bennem van az élet. (Ján. 1,4)
71. Én vagyok az életnek kenyere. Életet adok neked. (Ján. 6,33. 35)
72. A beszédek, amelyeket én szólok neked, Szellem és élet. (Ján. 6,63)
73. Azért jöttem, hogy életed legyen, és bővölködj. (Ján. 10,10)
74. Én vagyok a feltámadás és az élet. (Ján. 11,25)
75. Ha valamit kérsz az én nevemben, Én megcselekszem azt. (Ján. 14,14)
76. Az Én nevemben való hit megerősít téged, és épséget ad neked. (ApCsel. 3,16)
77. Kinyújtom a kezemet gyógyításra. (ApCsel. 4,30)
78. Én, Jézus Krisztus, meggyógyítalak téged. (ApCsel. 9,34)
79. Jót teszek, és meggyógyítom azokat, akik az ördög elnyomása alatt vannak. (ApCsel. 10,38)
80. Az Én erőm hatására eltávoznak tőled a betegségek. (ApCsel. 19,12)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nem ember az Isten, hogy hazudjék és nem embernek fia, hogy megváltozzék. Mond-é ő valamit, hogy meg ne tenné? Igér-é valamit, hogy azt ne teljesítené?
4. Móz. 23:19.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

20. Meggyógyítom minden betegségedet. (Zsolt. 103,3)
21. Elküldtem az én Igémet és meggyógyítottalak téged, és megmentettelek a pusztulástól. (Zsolt. 107,20)
22. Nem halsz meg, hanem élsz, és hirdeted az Én cselekedeteimet. (Zsolt. 118,17)
23. Meggyógyítom a megtört szívedet, és bekötözöm sebeidet. (Zsolt. 147,3)
24. Megsokasulnak néked a te életednek esztendei. (Péld. 4,10)
25. Egészség lesz a te testednek és megújulás a te csontjaidnak, ha Bennem bízol. (Péld. 3,8)
26. Az én Szavaim élet számodra és egész testednek egészség/orvosság. (Péld. 4,22)
27. [Az Én jó hírem] A jó hír megerősíti csontjaidat. (Péld. 15,30)
28. Az én gyönyörűséges beszédeim édesek a lelkednek, és meggyógyítják a testedet. (Péld. 16,24)
29. Az Én örömöm a te erősséged. A vidám szív jó orvosságul szolgál. (Neh. 8,10. Péld. 17,22)
30. A vakok szemei megnyílnak. Nem lesznek zárva többé a látóknak szemei. (És. 35,5. 32,3)
31. A süketek fülei megnyittatnak. A hallók fülei figyelmeznek. (És. 35,5. 32,3)
32. Ujjong a néma nyelve. A dadogóknak nyelve gyorsan és világosan szól. (És. 35,6. 32,4)
33. A sánta ugrándoz mint a szarvas. (És. 35,6)
34. Meggyógyítalak, és éltetlek téged. Megszabadítalak téged. (És. 38,16. 20)
35. Erőt adok a megfáradottnak. Az erőtlen erejét megsokasítom. (És. 40,29)
36. Megújítom erődet. Megerősítelek, és megsegítelek. (És. 40,31. 41,10)
37. Vénségedig és megőszülésedik Én visellek. (És. 46,4)
38. Betegségeidet viseltem. (És. 53,4)
39. Fájdalmaidat hordoztam. (És. 53,4)
40. Betegség tört össze Engem érted. [Betegséggé tétettem érted – KJV.] (És. 53,10)
41. Az Én sebeimmel gyógyultál meg. (És. 53,5)
42. Meggyógyítalak téged. (És. 57,19)
43. Akkor felhasad, mint hajnal a te világosságod, és meggyógyulásod gyorsan kivirágzik. (És. 58,8)
44. Mert egészségessé teszlek téged, és begyógyítom a te sebeidet, azt mondja az Úr. (Jer. 30,17)
45. Ímé, Én hozok neked kötést és orvosságot, és meggyógyítalak téged, és megmutatom neked a békesség és igazság bőségét. (Jer. 33,6)
46. A megtöröttet kötözgetem, s a beteget megerősítem. (Ez. 34,16)
47. Ímé, *Én bocsátok beléd szellemet, hogy megéledjél. Az én Szellememet adom beléd, hogy megéledjél. [*Leheletet bocsátok beléd, és élni fogsz – KJV.] (Ez. 37,5. 14)
48. Valahova e folyam bemegy, élni fognak. És azok meggyógyulnak, és él minden, valahová e folyó bemegy. (Ez. 47,9)
49. Engem keress, és élsz! (Ámos 5,4. 6)
50. Gyógyulás van az Én szárnyaim alatt. (Mal. 4,2)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

101 dolog, amit Isten mondott:
ÓSZÖVETSÉG

1. Én vagyok az Úr, aki meggyógyítalak. (2 Móz. 15,26)
2. A te életednek ideje 120 esztendő. (1 Móz. 6,3)
3. Eltemettetel jó vénségben. (1 Móz. 15,15)
4. Érett korban térsz a koporsóba, amint a maga idején takaríttatik be a learatott gabona. (Jób 5,26)
5. És a vér jelül lesz neked a házadon, amelyben te leszel, s meglátom a vért és elmegyek melletted és nem lesz rajtad a csapás veszedelemre. (2 Móz. 12,13)
6. Eltávolítom közületek a betegséget, és napjaid számát teljessé teszem. (2 Móz. 23,25. 26)
7. Egy nyavalyát sem engedek rád, hanem távol tartok tőled minden betegséget. (5 Móz. 7,15)
8. Sokáig fogsz élni a földön, és megsokasodnak a te napjaid. (5 Móz. 11,9. 21)
9. Az átkot áldásodra fordítottam, mert szerettelek téged. (5 Móz. 23,5. Neh. 13,2)
10. Megváltottalak minden betegségtől és minden csapástól. (5 Móz. 28,61. Gal. 3,13)
11. Élteden át tart a te erőd. (5 Móz. 33,25)
12. Váltságdíjat találtam érted; tested fiatal, erőtől duzzad, újra kezded ifjúságod napjait. (Jób 33,24. 25) 13. Meggyógyítottalak téged, felhoztam lelkedet a Seolból, fölélesztettelek a sírbaszállók közül. (Zsolt.30,2.3)
14. Erőt adok neked, és megáldalak békességgel. (Zsolt. 29,11)
15. Megőrizlek, és éltetlek. [Megőrizlek, és életben tartalak – KJV] (Zsolt. 41,2)
16. Megerősítelek téged a betegágyadon, minden betegségedből meggyógyítalak. (Zsolt. 41,3)
17. Én vagyok a *te orcád Szabadítója és a te Istened [*a te orcád egészsége – KJV]. (Zsolt. 43,5)
18. Nem közelít csapás a te lakhelyedhez. (Zsolt. 91,10)
19. Hosszú élettel elégítelek meg téged. (Zsolt. 91,16)
20. Meggyógyítom minden betegségedet. (Zsolt. 103,3

Válasz