[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ekkora sötétségből csak Isten igen nagy kegyelme és ereje által tud kijönni az ember.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Viktor.

Én nem vagyok a testvéred.
Pláne ha hazugsággal vádolsz.
Ha erre tanított téged a Buddhizmus akkor az sajna kevés mint süniben a buborék., ahhoz, hogy valami érték legyen benned.
Attól meg ne ess pánikba, hogy lerántódik a lepel a vallásodról, mert így megmenekülhetsz attól amibe beletaszítana.

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Akkor drága testvérem ha az is az ördögtől való Te se vádold a többi vallás képviselőit sem vallásaikat:) ,) Tehát ezentúl ha vádolsz más vallásokat bizony az ördög csapdájába estél. Figyelj magadra én sem vagyok tökéletes megfigyelem a tudatom s több kevesebb sikerrel de észreveszem azt a finom önzést is ami néha megjelenik benne. Erre biztatlak én is hogy ne csak a durva önzést tartsd önteltségnek hanem az egészen finoman megbúvó önteltséget is, mint pl az olyan érzéseket hogy : "én már megváltott vagyok tehát jobb ember mint te ezért a te vallásod és te magad csak rosszabb ember lehetsz mint én" ez a mondat egy spirituális önteltség. Gondolkozz így: Én egy megváltott ember vagyok a kereszténység útján s a célom hogy békét és bölcsességet tudjak Istentől hozni az embereknek, de sajnos még finom egomechanizmusoktól eltömődött csatorna vagyok így arra kérem Istent hogy tisztítson mégjobban meg hogy tudjam értékelni a teremtett világ sokszínűségét. S ne ítéljek meg többé senkit és semmit csak tehessem azt tiszta szeretetből ami a feladatom. S az én feladatom nekem Csabának hogy spirituális vezetője Isten hű szolgája lehessek s azon hívőket akik önként felismerik hogy a kereszténység az ő útjuk egyengethessem és inspirálhassam míg csak élek. Legyek Assisi Szent Ferenchez hasonlóan jámbor és bölcs. Tudjam átadni magam teljesen a legfelsőbb Istennek aki számomra Jézus Krisztusként nyilvánul meg. S ne az én akaratom teljesüljön hanem Isten akarata. Mert én mint ember nem tudhatom Isten akaratát ezért meg sem ítélhetem embertársaimat s azok viselkedését. Hááát én a helyedben hasonlóképpen imádkoznék mert ez egy igazi jótékony ima amit leírtam. A szívemből jött és helyetted mondtam el. De választhatsz sok más imát is, a lényeg hogy ne könyörgés legyen hanem ima azért hogy minél inkább tovább tisztulhass. Magam is imáimban a tisztulásom kérem Szamantabhadrától vagy legszentebb kisugárzásától Guru rinpocsétől. S az eredendő lét áldása rámragyog, úgy ahogyan ugyanez az áldás Krisztuson keresztül ragyog Rád Istentől:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nem vádolsz, hanem rágalmazol de nem tudsz bizonyítani.
De még a vádlás is az ördögtől való.

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

És igenis vádollak azzal hogy hazudozol össze vissza azért hogy más vallásokat jól lehúzz! Ezt amúgy a vak is látja nem szükséges bizonyíték Te magad vagy a bizonyíték arra hogy nem tudsz békében lenni csak konfliktust szítani és rágalmazni! Mert ha nem tudsz bizonyítani semmit nemcsak a keresztények számára mert ők elhisznek neked akármit hiszen klikkesedve a te pártodat fogják, hanem mindenki más vallások vagy nem vallásosok számára is akkor maradj csendben efelől! Bár tisztában vagyok vele hogy üres szavaid nem tehetnek kárt egyetlen más vallás kereszténységgel egyenrangú minőségében sem de mégis felháborító hogy nem tudsz leszállni a becsmérlésükről és a magas lóról.

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Amúgy mindenki tudja hogy hazudtál ezen nincs mit bizonyítani! A buddhista tan éppolyan létjogosult mint pl a kereszténység tehát ha becsmérled és hamisnak vallod a saját vallásodat tiprod sárba! Mindig amikor más vallásokat becsmérelsz a sajátodat köpöd szembe! Erről jó ha tudsz!

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Persze hogy most menekülsz és megpróbálsz mindent rám kenni. De sose feledd te támadtál meg a vallási intoleranciádon keresztül. Te sem tudsz felmutatni semmi bizonyítékot az állításaidra ami megállná a helyét. Ha állítasz valamit akkor bizonyítsd is be, ha rágalmazol bizonyítsd be! De csak a torz érzékek játékait látod amikor állítólagos démonok által megszállt színjátékot figyelsz. Szóval megígérem neked hogyha befejezed más vallások becsmérlését és rágalmazását akkor én sem fogok védekezőleg visszarágalmazni. Nagyon igazságtalan vagy amikor betámadsz másokat és amikor védekeznek akkor még te érzed rágalmazva magad! Azért gondolkozz el! Inkvizítorként működsz jelenleg nem keresztényként.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ha mondod, is hogy bizonyítsak ha nem akkor sem tudtál semmit felmutatni csak az állításod maradt, a vádlásod de bizonyíték nélkül.
És ha nem tudod bizonyítani, hogy hazudtam akkor a neved rágalmazó és nem védekező.

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Ja mellesleg én nem rágalmazlak hanem védekezek az igazságtalan kijelentéseddel szemben. Azért ezt vegyük figyelembe hogy betámadtál tudatlanul a buddhista vallásról mégis okoskodva:) Ezt ne felejtsük el még mielőtt Téged rágalmazónak kiáltasz ki:) Én kedvellek Téged! Azt nem kedvelem hogy igazságtalanul lehúzol más vallásokat! :)

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Súlyos hiba a kereszténység utánzatának nevezni bármely más vallást, mert akkor belemehetnénk hogy a kereszténység miből ollózta össze a hagyományát hány fajta kultúrából de ezt te sem akarod. Szóval nyugodj meg és élj békében más vallások követőivel mielőtt még kiderülne valami amit te sem akarnál:) Jobb ha megmaradsz hitedben és erősödsz benne!

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Szállj le más vallások becsmérléséről és akkor nem kerülsz kényelmetlen helyzetbe és akkor én sem fogom neked azt mondani hogy bizonyítsd be hogyha valamit állítasz! :)

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Bizonyíték nélkül Te is csak rágalmazó vagy Csaba :)

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

aki más vallásokat támad az magát gyengíti !!!
(elnézést , hogy szóltam )

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Tehát nem tudod bizonyítani de azért lesújtó véleményed az van másokról.
Ha azt állítod, hogy én hazudok és te képtelen vagy bebizonyítani ezt az állításodat az még a világi törvények szerint is vesztes peres álláspontot jelent.
Mert bizonyíték nélkül csak rágalmazó vagy.
Beszélhetsz mellé áramlásokról meg egoról és más ostobaságokról amik nem is a tárgyhoz tartoznak, attól a Buddhizmus még mindig nem az aminek láttatni akarod, hanem csak a gyengeségét hirdeted.
És az a vallás ami csak ennyire képes az bizony a saját ígéreteit sem fogja megadni neked.
Nem lesz másik életed, másik újjászületés valamilyen formában.
Az utánzatokkal csak dicsekedni lehet, de a helytállást nem lehet tőlük elvárni.

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Szóval túl mély a kút Csaba testvérem. Ne támadj más vallásokat hanem tanulmányozd az igazságot a saját vallásodon belül de mégis nyitottan:)

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Bizonyítsd be hogy van benned olyan dolog ami változástól mentes és lényegi! :) Dogmákat könnyű szajkózni de bizonyítékot mutatni nehéz. Mert amit bizonyítékként mutatsz Te vagy bárki más az mind csak az érzékek káprázata ami a hamis különálló énképzet miatt nem tudatosul benned:)

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Bebizonyítsam hogy nem létezik én? Találd meg azt magadban ami soha nem változik! Ha valami valóban létezik nem tud változni mert a változás azt mutatja folyamat zajlik, tehát nincs magában való létezése semminek. Mi vagy Te vagy Ki vagy Te vagy bármelyikünk? Nézd meg a gondolatod vagy? Nem! A gondolatok változnak az érzelmed az érzéseid vagy? Hát azok sem állandók folyamatos áramlásban vannak. A tested vagy? Az sem állandó mert gyerekből felnőtt lesz felnőttből öreg. Hol vagy? Bizonyítsd be hogy létezel és én bebizonyítom neked hogy a buddhizmussal kapcsolatban semmi nem igaz amit állítsz:) Ha bármi is önmagában való léttel rendelkezne akkor hozzá lenne láncolva a magjához a lényegéhez. De semminek nincs lényege minden változó átmeneti. Nem valós. S ha maga az alany bár megjelenik de nincs tényleges valósága, ha maga az alany nem valós akkor a külső istenkép vagy bármi ami létezni látszik és dologi vagy személyi az szintén hamis káprázat. Nem? Bizonyítsd be! Ne aggódj még senkinek nem sikerült bebizonyítani hogy valóban létezik. Milyen furcsák az emberek mindent megkérdőjeleznek csak éppen azt nem hogy léteznek e valójában vagy csak elhitték. Az hogy semmi nem valódi nem azt jelenti hogy nincs hanem hogy olyan mint egy hologram holografikus folyamatábra nincs kezdete nincs vége és folyamatosan változik. Nem anyagi nem szellemi nem valós. Mert a szellem ha valódi szintén nem változhat ha a lélek valódi szintén maradandónak kéne lennie. De ez nincs így. Bizonyítsd be hogy különálló léttel létezel, de vigyázz nehéz lesz mert a tested sem különálló étel okozza fennmaradását és a leked sem különálló mert a gondolatok és érzések építik fel. Hová lesz a lelked ha a gondolatok vagy érzelmek eltűnnek? Ha létezel van benned valami ami állandó és be is tudod bizonyítani. Na hajrá:) Utána beszélgethetünk arról miért hamis az állításod a buddhizmusról.;)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Viktor.

Ha hazudok azt állíthatod de bizonyítsd is be.

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Amúgy a buddhista nem vágyik örök életre sem semmi olyanra amire mások vágynak mert számára az ego ami saját biztonsága érdekében megragadással él egy külső Istenkép felé egyáltalán nem létezik. Illúzió, ráfogott képzet.:) A buddhista úton a tiszta jelenlét tudatosságának állapotát keressük. Nem érdekel bennünket személyes vagy személytelen istenkép, csak a tiszta tudatosság mely benne rejlően tartalmazza az együttérzést és önmagában ez az állapot a szeretet vagy vallásosan kifejezve Isten:)

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Én viszont TUDOM nem hiszem hanem tudom hogy ez amit állítasz a buddhizmusról nagy hazugság. Már bocs de ez az igazság:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nem ez a külömbség csupán.
Persze a tapasztalat után hinni az egy kicsit gázos, mert tapasztalat után csak tudomásul vétel van, míg a hit a szótári definíció szerint is a nem látott nem tapasztalt dolgokra irányul.
Más különbségek még bőiben akadnak és napestig lehetne vitázni róla, de a lényeges dolog az, hogy egy Buddhistának se üdvözsége, se tudomása a jövőjét illetően, se istene, se örök élete, és ahova megy egy Buddhista az egy kellemetlenül túlfűtött hely.

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

A sorrend az előzőleges torzító elvárásképek kiküszöbölése miatt tehát egyáltalán nem mindegy. Hogy előbb hiszel és utána tapasztalsz vagy fordítva. Fordítva nagyobb az esély az önbecsapás elkerülésére.:)

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Így van a hited egy bizonyos dologban kiemel a mocsárból:) A különbség a buddhista és a többi vallás hívői között hogy a buddhista előbb tapasztal aztán hisz, a többi vallás hívői meg előbb hisznek aztán tapasztalnak. Na most ez a különbség viszont óriási, mert aki előbb hisz és csak utána tapasztal az az elvárásainak megfelelő dolgokat fogja érzékelni mert tudattalanul a hitével megteremti azt mivel állandó teremtő képességű a tudatunk. Aki viszont előbb tapasztal és csak utána hisz az a tapasztalás közben észreveszi a tudatnak ezt az önbeteljesítő teremtő működését és így nagyobb esélye van rálátni a valóságra, ha elvárásképek nem szennyezik az elméjét:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Hó Oroszlán!

Tehát rövidre törve a lécet, a HIT a lényeg! ("kiemel a mocsárból")
:D :D :D

Romy

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

A ti hitetek szerint! Továbbra is ezt tudom mondani. Más vallásokban ez nem létezik amiben ti hisztek! Ezt fel kell tudni fogni és nem lehazugozni más vallásokat:) Hiába próbáltok meggyőzni akárkit, lehet hogy az ő világában egyáltalán nem létezik az amiben ti hisztek. Ezt rossz felfogni tudom és ezért támadásra ingerel benneteket, de el kell tudni fogadnotok hogy nem az egyedüli igaz vallást birtokoljátok. Csak testvérvallást! Minden vallás testvér mert ugyanazt a célt töltik be. Kiemelnek a mocsárból. Kiváncsi leszek hányan értik ezt meg:)
Ezt az = Ö -t meg nem nagyon értem:D

Válasz

Bíró Tibor üzente 12 éve

KOVÁCS CSABA töltötte fel = Ö

Válasz

Veres István üzente 12 éve

A menny és a pokol nem álom hanem valóság. Ezt lehet elfogadni illetve elutasítani ugyanúgy ahogy az Úr Jézus keresztáldozatát. Ez egyéni döntés, de a döntéseinkért magunknak kell felelni.
V.Mózes 30:19.
Bizonyságul hívom ellenetek ma a mennyet és a földet, hogy az életet és a halált adtam előtökbe, az áldást és az átkot: válaszd azért az életet, hogy élhess mind te, mind a te magod;

Az örök élet az Úr Jézus által van. Mindenkinek szabad akarata van: elfogadja vagy elutasítja.
JÉZUS KRISZTUS ÚR AZ ATYA DICSŐSÉGÉRE!!! És ha eljön az idő ezt mindenkinek meg kell vallania.

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Álomvilágban élsz és csak azt látod amit látni szeretnél, ezért nem tudod elfogadni mások látásmódját. Mert azt hiszed hogy csak az létezik amit te tapasztalsz és úgy ahogyan te tapasztalod. Az érzékek itt csapnak be téged!:)

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Persze mert amit te állatsz az a valóság, az igazság birtokában vagy mi. Akkor én meg azt mondom hogy ez a valóság amit én tapasztalok. Ugyanolyan hülyeséget állítanék mint amit te :D A te vallásod hiteti el veled hogy az a valóság amiben te hiszel. Ez ugyanolyan mintha én azt mondanám hogy az a valóság amiben én hiszek és te a pokolban fogsz kikötni rádszakad a veszedelem! :D Persze te meg vagy fertőzve a saját vallásod látásmódjával és ezért azt hiszed hogy a te vallásod az igazi. Én viszont nem hiszem hanem TUDOM hogy mindketten sőt mindenki csak a saját szemüvegén keresztül képes látni a valóságot és ez torzít. Te Jézus centrikus torz szemüvegen át én buddha centrikus torz szemüvegen át mások meg más szemüvegen keresztül. A legnagyobb egoizmus azt állítani hogy Te ismered a valóságot! Ahhoz azért több kéne ;) Te akkor látnád meg a valóságot ha a Jézus centrikusságod és a személyiségfüggésed feladnád, én meg akkor ha a buddha centrikusságom és a személytelenség megrögzöttségemet adnám fel. Ez ilyen egyszerű. :) Úgyhogy jobban teszed ha vigyázol mit állítasz mások vallási nézeteiről mert még a végén rájössz hogy nem is olyan stabil ez a te látásmódod mint amilyennek hiszed ;)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

viktor.

nem!!!
Ez a valóság!
Ha te mást állítasz róla akkor is ez a valóság.
Magadat becsaphatod, de azzal nem menekülsz meg a veszedelem elől.

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Csabi! :o) Ez a Te látásmódod és Te vallásod szerint van így de a Te látásmódod a Te vallásod nem az abszolút, ahogy az enyém sem! Mindenki látásmódja a dolgokról szubjektív a Tied és az enyém is. A valóság viszont nem a szubjektív nézetrendszerünk szerint épül fel. A valóság nem vallás függő:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Viki.

Két út van Isten útja, és az ellenségeié, akár tudatosul benned akár nem.
Aki nem Jézussal van az ellene van.
Aki Jézussal nem gyűjt az tékozol.
Ezt az utat tudatosan választottad és nem én tettelek mások előtt azzá, hanem te saját magadat.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

viktor.

Te viselkedsz gyáván én nem menekülök a gonosz elől ő menekül előlem "Kígyókon és skorpiókon taposok" a mindennapjaim során.
Emberek szabadulnak a gonosz kötelei és láncai alól, míg te a "praktikáid" során csak rájuk adni tudod.

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Csaba az a baj hogy habár menekülsz a gonosz birodalma elől, de mégis gonoszul viselkedsz és ezáltal hozzájuk kötöd magad. A kereszténység nem ez amit te mutatsz a viselkedéseddel ezt onnan is tudom hogy a többi keresztény mentes az ilyen megnyilvánulásoktól. Ők sem fogadják el más vallások létjogosultságát de legalább nem támadják állandóan más vallások képviselőit vagy éppen a nem vallásos embereket.

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Kösz hogy Isten gyűlölőnek neveztél csak mert más úton járok. Most szerepeltél le a keresztény testvéreid előtt. Sajnálom hogy tele van a szíved gyűlölettel és azt hiszed így a mennybe jutsz. Senkit nem engednek a mennybe agresszív magaviselettel. Békülj meg mert különben kizárod magad a mennyből. Ne ítélj hogy ne ítéltess! Ha engem megítélsz ítélet vár Rád! Ha más vallásokat támadsz ítélet vár rád! Ezt jó ha felfogod!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

(Zsolt 121:2 [HKBr])
Az én segítségem az Úrtól van, a ki teremtette az eget és földet.

(Zsolt 121:3 [HKBr])
Nem engedi, hogy lábad inogjon; nem szunnyad el a te őriződ.

(Zsolt 121:4 [HKBr])
Ímé, nem szunnyad és nem alszik az Izráelnek őrizője!

(Zsolt 121:5 [HKBr])
Az Úr a te őriződ, az Úr a te árnyékod a te jobbkezed felől.

(Zsolt 121:6 [HKBr])
Nappal a nap meg nem szúr téged, sem éjjel a hold.

(Zsolt 121:7 [HKBr])
Az Úr megőriz téged minden gonosztól, megőrzi a te lelkedet.

(Zsolt 121:8 [HKBr])
Megőrzi az Úr a te ki- és bemeneteledet, mostantól fogva mindörökké!

Amen

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

(Mt 7:1 [HKBr])
Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek.

(Mt 7:2 [HKBr])
Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek.

(Mt 7:3 [HKBr])
Miért nézed pedig a szálkát, a mely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, a mely a te szemedben van, nem veszed észre?

(Mt 7:4 [HKBr])
Avagy mi módon mondhatod a te atyádfiának: Hadd vessem ki a szálkát a te szemedből; holott ímé, a te szemedben gerenda van?

(Mt 7:5 [HKBr])
Képmutató, vesd ki előbb a gerendát a te szemedből és akkor gondolj arra, hogy kivessed a szálkát a te atyádfiának szeméből!

(Mt 7:6 [HKBr])
Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket.

(Mt 7:7 [HKBr])
Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek.

(1Kor 4:3 [HKBr])
Rám nézve pedig igen csekély dolog, hogy ti tőletek ítéltessem meg, vagy emberi ítéletnaptól; sőt magam sem ítélem meg magamat.

(Jak 5:9 [HKBr])
Ne sóhajtozzatok egymás ellen, atyámfiai, hogy el ne ítéltessetek: ímé a Bíró az ajtó előtt áll.

Békesség Nektek!

Romy

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Viktor.
Látod a te vallásod meg sem tudja különböztetni a démonokat az energiától.
Ha egyszer menekül Jézus nevére akkor pár dolgot máris azonosíthatunk:
1 A kundalini démon, mert ha energia lenne akkor nem menekülhetne.
2 Az elsők között menekül Isten erejétől, tehát a gonosz országához tartozik, hiszen képtelen együtt dolgozni vele.
És ha ezt nem ismerted fel akkor vajon a többi dologban mekkora tévedéseid lehetnek?
Óriásiak.
Életbevágóan fontos, az ilyesminek a felismerése.
Ja, és a sok ostobaság amit a keresztényekről írsz, szintén ezekből az ostobaságokból és a megtévesztés szellemeitől ered amik stabilan kényszerítenek téged a Buddhizmus pokoli útján, hogy elvessz és ebbe a veszélybe ránts másokat is, de ha azt látod, hogy ahhoz képest amit te gondolsz a "forrásról" ami szerinted Isten, holott távol van az igaz Istentől minden gondolatod, attól az nem azt jelenti, hogy itt a keresztények járnak rossz úton, hanem azt jelenti, hogy te jársz a sötétség útján.
Csak akkor maradj meg ezen az úton, ha szeretnéd, hogy az életed után elviselhetetlen forróság, és elviselhetetlen kín legyen a tiéd.
Aki úgy gyűlöli istent mint te az a halált szereti.
Nincs Buddhizmus ami az lenne amit te hiszel róla, hanem csak Isten országa van, és csak a Sátán országa van.
Eddig makacsul ragaszkodsz a halálos ellenségedhez, hogy őt szolgáld.
Inkább ne tedd, mert a jövendőbeli életedre nézve is káros, a környezetedre is káros, és van egy nap amikor mindenkin számon kérik a hitét és a tetteit.
A kár okozóknak pedig nem lesz szép jövőjük.

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

"Aki látta az igazságot amúgyis csendben van és időzik a forrásban (ha úgy tetszik a valódi Istenben:)" Az ilyen viszont ritka mint a fehér holló, mindenki csak magyaráz és tukmál, tehát nincs igazi kapcsolata a valódi forrással Istennel.:)

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Milyen igaza van Jézusnak. Hiszen ha egyszer meglátod az igazságot az azt jelenti hogy Te láttad meg és nem pedig rátukmálásra elhitted:) Sosem tudhatja senki hogy a másik mit élt át és nem e a valóságot látta. Ezért nem ítélkezhet senki a másik felett csupán vallása alapján. Aki látta az igazságot amúgyis csendben van és időzik a forrásban (ha úgy tetszik a valódi Istenben:)

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

"nem értesz vele egyet"
mert nem ismeri, ha ismerné meglepődne.
Számodra ismerős?_ Jézus szerint jobb egyszer látni (Istent), mint ezerszer hallani róla.

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Nem hiszem hogy egy keresztény számára túlzott nagy kérés ha azt kérem: Fejezd be a buddhizmus ócsárolását! Jó nem értesz vele egyet elfogadom nem a te utad! De fejezd be az ócsárlását! Ezt nem nézik jó szemmel keresztény testvéreid sem hogy más vallások gyakorlóit ilyen intoleránsan és ellenségesen fogadod! Nem vall túlzott életbölcsességre.

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

Csaba az a helyzet hogy a kundalini nem démon hanem egy energiafajta az ágyék tájékán ami nem kötött szellemvilághoz nagyon materiális. Akik sikítoznak a megtérés közben azoknak az idegrendszere szabadul fel ezért adnak ki olyan hangot. Van ilyen gyakorlat a buddhista tanokban is. Ez az ösztönök kiadásának gyakorlata. Az történik a megtérés után hogy mentesülnek az emberek a feszültségektől (általában azok akik buddhista úton voltak de nem vaolt számukra való) és utána a feszültségektől való mentességet összekapcsolják valami külső démokkkal amik belőlük távoznak. Ez ismert pszichikai jelenség, egyáltalán nem misztikus. Nem csak keresztényeknél van ez meg számos hívőkkel rendelkező vallásban. Csak aztán az egyik a másikra azt mondja hogy épp akkor szállja meg valami amikor rángatózni kezd vagy üvöltözik. Ez csak az elme játéka a feszültségektől való felszabadulásban. Mégegyszer mondom a buddhizmus nem vallás és nem démonizál. Azért nincs hova beköltözniük mert nem üresedsz ki hanem benne vagy a testedben! Nagyon nem érted a buddhizmust! Hidd el kicsit többet tudok róla mint te mert neked fogalmad nincs miről szól, a saját vallásodról mondhatsz véleményt de ne vezesd félre másokat a buddhizmussal kapcsolatban mert azt hazugságnak nevezik! Olyanna szólsz bele amiről fogalmad nincs:) Akik ezoterikus nézetekkel rendelkeznek hajlamosabbak az elferdülésre ez igaz ennek köszönhető a manapság kialakult pokol a new age! A párkapcsolat nem kötelező ahogyan a házasság sem. Az hogy a ti vallásotok előírja hogy kötelező házasságban élni az nem jelenti azt hogyha valaki ezt nem követi akkor démonizált. A legkönnyebb mindenre démont kiáltani mint a középkorban.Niygodt kiegyensúlyozott szelíd és békés? Te ennek érzed magad? Ilyen vehemens támadások közepette? :DDD Ne nevettess! Kívánom hogy legyél valóban nyugodt szelíd és békés és ne pedig támadó intoleráns és kötözködő:) Ámen! :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

"Nem jön semmilyen démon be mert nincs hova beköltözzön. "

Viktor az a helyzet, hogy a megtérő buddhisták zöméből sikítva menekül a "kundalíninek" nevezett démon.
Úgyhogy eleve démonizálja ez a vallás a maga gyakorlóját.
Másrészt meg ha nincs hova beköltöznie egy démonnak akkor azon a vidéken bizony se ember se állat, mert nem szalasztanak el egy alkalmat sem, hogy testhez jussanak.
Aki pedig védelem nélkül van velük szemben vagy mint egy Buddhista behívja őket az életébe és a testébe akkor még hoz magával másik hét hülye havert magánál rosszabbakat és azon az emberen keresztül tudják elvégezni a munkájukat.
Rengeteg ezoterikus vallásból jövő ember tér meg Krisztushoz és mindnek igen drámai szabadulásokon kell átmennie, mire olyan tisztává válik az élete, hogy mindenféle problémát távol tud magától tartani amit egy démonnal a testében képtelen megtenni.
Ilyen az, ha valaki képtelen egy egészséges párkapcsolatra, és csak rövid és fájdalmas kapcsolatai tudnak lenni.
Ilyenkor a megfelelő démoni csoport egyedei között kiderítve, hogy melyikkel állunk szemben Jézus nevében ki kell űzni, és a változások onnantól kezdve olyanok, mintha egész életében tök jól csinálta volna mindig is a házasságát.
Nyugodt, kiegyensúlyozott, békés, szelíd természetűvé válnak ilyenkor az emberek, sőt tüzesek, lendületesek vidámak és vonzóak lesznek.
És ezek a változások nagyok pontosan és menetrendszerűen tudnak jönni.

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

A buddhista célja nem a kiüresedés, lehet hogy a mhayána és hinayána erre hajt mivel szutra jármű de a vadzsrayána és a dzogcsen nem erről szól! Az hogy üresnek tekintünk mindent nem azt jelenti hogy semmi nincs vagy hogy az elméből el kell távolítani a gondolatokat vagy érzelmeket. Ez balgaság lenne. Inkább meg kell érteni hogy függőségből keletzkeznek nincs önmagában való létük. Erről szól az igazi üresség nem arról amit te írtál. Az a félreértése a dolgoknak. Nem jön semmilyen démon be mert nincs hova beköltözzön. Az üresség nem a semmi a kiüresedett állapotról szól hanem egy látásmódról amiben megérti az ember hogy minden eleve mentes az önléttől. Ettől nem fog eltünni a dolog csak áttetszőbbé válik és ez azért jó mert ez segít nem ragaszkodni a dolgokhoz:)Mielőtt hozzászólsz a buddhista témához kerülj tudatába annak miről is van szó benne. Hatalmas tévképzet amit leírtál.:) Az a buddhista gyakorló aki az ürességet úgy fogja fel hogy minden kiüresedik az elméjéből az meg is érdemli ha démonok költöznek bele :D Ezért hoztam létre itt a buddhista fórumot hogy ne elegyen ekkora tudatlanság a buddhizmus felől amiket itt egyes keresztények a saját hitük alapján terjesztenek róla.:) Kína india és kórea a hinayána és a mahayána buddhizmus birodalma. Az ürességet hozzád hasonlóan fogják fel ezért nem jutnak semmire benne. Tibetben viszont normál módon értelmezik, tibetit nem is látsz áttérni semmilyen más vallásra:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Az ego azt jelenti én.
Senki nem tud megszabadulni az énjétől azaz az egotól.
Viszont az egoizmusától igen.
De szó sem volt a hölgy életében egoizmusról, hiszen ő a feladatának és a Sátánnak élt.
Meg csak azt sem lehet erre mondani, hogy öncélúan élt.
Tehát szó sem lehet egóról.
Tudom, hogy a Buddhizmusnál az önmagunk kiüresítése egyfajta gyakorlat ahol jónak tekintik ha valaki minden kívánságtól megszabadul de vajon mi is kerül az emberi testbe miután a test gazdája ilyen ostoba célból lemond önmagáról?
Hát bejönnek a démonok és rajta keresztül élnek.
A kereszténység egyik hozadéka viszont az, hogy mind a szeretet, mind a boldogság, mind pedig a boldoguláshoz szükséges áldások kiteljesednek az emberben, és másokat is boldoggá és bölcsé és elégedetté kívánnak tenni.
Tehát a Buddhizmus téved az egotól való megszabadulásban, hiszen céltalan, haszontalan, és boldogtalanná válik benne az ember személye, és a gyakorlatok során összeszedett démonok sokasága is inkább teher, mint valami haszon, amik az emberek életét a maguk hasznára próbálják használni.
Talán ezért is térnek meg Kínában, Indiában, Koreában ezrével a Buddhisták és a Buddhista szervezetek vezetői.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Dicsőség az Úrnak!

Én már szabad vagyok! Mindentől és mindenkitől! Hiszen minden hívő fel van hatalmazva arra, hogy a gonosz erőkkel szemben megállva Isten szabadítását, segítségét kérje (Mt 6:13, Ef 6:10-18)

(Ef 6:10 [HKBr])
Végezetre, atyámfiai, legyetek erősek az Úrban, és az ő hatalmas erejében.

(Ef 6:11 [HKBr])
Öltözzétek föl az Isten minden fegyverét, hogy megállhassatok az ördögnek minden ravaszságával szemben.

(Ef 6:12 [HKBr])
Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak.

(Ef 6:13 [HKBr])
Annakokáért vegyétek föl az Istennek minden fegyverét, hogy ellentállhassatok ama gonosz napon, és mindeneket elvégezvén megállhassatok.

(Ef 6:14 [HKBr])
Álljatok hát elő, körül övezvén derekatokat igazlelkűséggel, és felöltözvén az igazságnak mellvasába,

(Ef 6:15 [HKBr])
És felsarúzván lábaitokat a békesség evangyéliomának készségével;

(Ef 6:16 [HKBr])
Mindezekhez fölvevén a hitnek paizsát, a melylyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok;

(Ef 6:17 [HKBr])
Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Szellemnek kardját, a mely az Isten beszéde:

(Ef 6:18 [HKBr])
Minden imádsággal és könyörgéssel imádkozván minden időben a Szellem által, és ugyanezen dologban vigyázván minden állhatatossággal és könyörgéssel minden szentekért,



(Mt 6:13 [HKBr])
És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!

Romy

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Romy.

Ezt neked tettem fel ide.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Viktor.

Ez egy szabad lap.
Itt nem kell hazudnod.
ha nem érted nyugodtan megmondhatod, senki nem fog érte kinevetni.

Válasz

Hó Oroszlán üzente 12 éve

:D Számomra mindig felemelő amikor egy ember megszabadul a saját egojától:) A hölgynek sikerült :)

Válasz